15 Interview Questions & their best possible answers

HR interview questions

This section covers HR interview questions and their best possible answers for freshers and experienced to help job seekers during HR interview.

1) Why should we hire you?

Ans: If you hire me, it will be a great platform to showcase my skills. Whatever goals I set, I ensure to complete them within stipulated time.

2) Reason behind leaving your last job?

Ans: In order to enhance my skill set, I am looking for better opportunities.

3) Why have you been unemployed for such a long time?

Ans: I enrolled myself for some advanced personality development course with some freelance work.

4) Tell me your ability to work under pressure?

Ans: I keep myself calm and focus on multi tasking while being patient.

5) What are your expectations from job?

Ans: Professionally advancement and good future.

6) Describe your management style?

Ans: I will be constantly keeping tab of assigned work with my subordinates and seniors, finishing the assigned job before deadlines.

7) Are you a team player?

Ans: Yes, The team which I was a part of have successfully completed the projects within deadlines.

8) What irritates you about co-workers?

Ans: I believe in team work. Even if I find anything irritating, I try to avoid it unless it personally affects me.

9) How long would you expect to work for us if hired?

Ans: As long as I feel challenged professionally.

10) How do you see yourself 5 years from now?

Ans: I see myself in a senior position managing important portfolio of this company.

Read Also: Interview fails?

11) Do you consider yourself successful?

Ans: Yes, apart from appraisals I think I have earned a bunch of good colleagues in my life.

You may like:  CakePHP interview questions and answers

12) What is your weakness?

Ans: I concentrate on one thing at a time.

13) What is your strength?

Ans: I am a quick learner and a great team player.

14) What position do you prefer on a team working on a project?

Ans: It doesn’t matter till I learn something new in every project.

15) Do you have any question for us?

Ans: When can I join?

Saarya have over 7 years of experience within the Insight Analyst Industry and Human Resource outsourcing services. Customer Experience Management delivers and manages various offshore and onsite projects in various domains with multiple technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *